Jeugdgroep
Informatie

Media
Foto's
Video

verslagen
Dorpentoer Montferland
Achterhoeks danspodium

Overig
Links
Contact

Wedstrijd verslagen
Christmas Challenge Trophy Dalfsen 2011
Malta

archief
diloma rolstoeldans intructeur
Wijchen Swingt International
Venlo Danst Grenzeloos 31-10-09
Holland dans spektakel
Nominatie WMO-stimuleringsprijs
Wedstrijd Venlo Danst Grenzeloos 2010
teammatch 2011
Christmas Challenge Trophy Dalfsen 2011
afdansen 2011
Aankondiging Dansproeverij 2012
W.F.D. ontvangt cheque van Rabobank

nieuws

 

Aankondiging Dansproeverij 2012

                                                                             
Juli 2012

DANSPROEVERIJ 2012: 6 OKTOBER IN DE GRUITPOORT

Van 5 oktober t/m 14 oktober staan verschillende dansactiviteiten op het programma van Dansweek Gelderland, waaronder de gratis toegankelijke dansproeverijen. Na de succesvolle eerste editie van 2011 organiseert het Steunpunt Amateurkunst West-Achterhoek (SAK) ook dit jaar de Achterhoekse Dansproeverij. Deze tweede Dansproeverij vindt plaats op zaterdagmiddag 6 oktober in de Gruitpoort in Doetinchem en heeft als doel het publiek kennis te laten maken met een zo groot mogelijke variatie aan dansstijlen. Regionale dansgroepen en dansscholen verzorgen verassende optredens en workshops.

Weekend in teken van dans
De organisatie is in volle gang bij het SAK en inmiddels hebben Balletschool Marianne, Aicha Dancer, de Muziekschool ’s-Heerenberg, Nawa Rasa Dancing, Salsa Conquista, Wheels for Dancing en Dans je fit zich al aangemeld. Dit zijn zowel groepen die vorig jaar een demonstratie hebben verzorgd, als nieuwe groepen. Organisator Evelien Verheij: “Wij willen het publiek graag verrassen en laten kennis maken met allerlei verschillende vormen van dans.” De Gruitpoort laat het thema dans het gehele weekend van 5 t/m 7 oktober terugkomen. Zo vindt er naast de Dansproeverij ook een workshop dans plaats, op vrijdagavond 5 oktober in SJOG, het nieuwe Jongerencentrum van de Gruitpoort.  Op zondag 7 oktober wordt er een dansfilm geprogrammeerd in het Gruitpoort Filmhuis. De dansproeverij op zaterdag  6 oktober is gratis toegankelijk voor iedereen.

Dansweek Gelderland
Dansproeverij is een programma-onderdeel van Dansweek Gelderland; een initiatief van Kunst en Cultuur Gelderland (KCG). Podia, dansgezelschappen, centra voor de Kunsten, Servicepunten Amateurkunst en dansscholen brengen dan samen met KCG tien dagen dans in Gelderland. Ontmoet lokale gezelschappen in de Dansproeverijen en maak kennis met hun nieuwste werk. Doe mee en ontdek hoe het is om zelf te dansen in Dans om de Hoek. Volg gratis open lessen en demonstraties in dansscholen bij jou in de buurt en beleef de passie voor dans. KCG versterkt kunst en cultuur in Gelderland en geeft met Dansweek Gelderland een flinke impuls aan het dansklimaat. Zie dansweekgelderland.nl en Facebook.com/dansweekgelderland.

SAK
SAK is een onderdeel van het Cultureel Centrum de Gruitpoort in Doetinchem.
Het SAK heeft als doelstelling de lokale en regionale infrastructuur voor de amateurkunst in de West Achterhoek te versterken door instellingen, verenigingen en amateurkunstbeoefenaars in de regio te verbinden en een aanspreekpunt te zijn. Het werkgebied van het SAK is de gemeente Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland.

Voor meer informatie en contact zie:

Mail:                   sak@gruitpoort.nl
Site:                    
www.amateurkunstachterhoek.nl
Twitter:              @sakachterhoek  
Facebook:          SAKachterhoek